• 1-2 hverdage
  • Fri fragt ved køb over 500 kr
  • 74 42 00 10

Beskyttelsesudstyr til ski - Guide

For at du kan føle dig tryg, hvad enten det er i høj fart på pisten, på rails i parken eller på store drops i off-pisten, findes der forskellige typer udstyr til at give dig den bedste sikkerhed på hele bjerget. 

Rygskjold

Flere og flere kører med rygskjold for at forebygge skader på den vitale ryg. I starten var det mest i parken, at der blev brugt skjold, men nu bruges det også af ”almindelige” skiløbere og snowboardere. Bike & Snow4you anbefaler rygskjold til de fleste, da bl.a. carvingskienes indtog har øget hastigheden på pisterne, hvilket har resulteret i flere ulykker, hvor folk kører sammen. De forskellige producenter bruger henholdsvis plastik og skum (VEP). De rygskjold som sælges i EU er alle godkendt, men de bedste er lavet af skum (Type 2 godkendt til motorcykel brug). Pasform og vægt er vigtige, og de forskellige produkter bør prøves på før køb. Mange som kører freeride brugeren en taske til at medbringe bl.a. lavinebipper, skovl, sonde og førstehjælpsudstyr. For disse personer kan det være en god ide med en rygsæk, der har indbygget skjold. Til brug i parken anbefaler vi dog et almindeligt rygskjold. De nyeste produkter på markedet vejer meget lidt og har god ventilation. Her på siden kan du finde størrelsesguide til at finde netop din størrelse.

Se vores udvalg af rygskjold her

Hjelm

Det er heldigvis blevet 100% accepteret at bruge hjelm, og langt de fleste bruger dem - hvilket Bike & Snow4you også anbefaler. Det er et spørgsmål om sikkerhed, og alle hjelme vi forhandler er godkendte til skiløb og snowboarding. Vi har derfor et stort udvalg af hjelme, der adskiller sig ved design, vægt og pasform. Da pasformen betyder meget, anbefaler vi, at du kommer forbi butikken, og vi finder den helt rigtige hjelm til dig.

Se vores udvalg af hjelme her

Skibriller

Det er altafgørende at have et par gode skibriller. Vejret er omskifteligt i bjergene og kan ændre sig på minutter. Dine skibriller skal kunne fungere i både høj sol og i overskyet vejr med sne og skygge. Vi anbeflaer derfor at du køber enten en skibrille med skiftelinse så du kan skifte i takt med vejret eller en skibrille med photokrom linse, der selv justerer sig efter vejret. Formen på linsen skaber dit udsyn og vi anbefaler en afrundet linse på begge ledder. Kvaliteten i skummet er med til at begrænse dug og fugt på indersiden af linsen.

Se vores udvalg af skibriller her

Airbag/ABS rygsække

Har udviklet sig meget de senere år og er blevet meget populære - og med god grund. De kan nemlig redde dit liv. Her hos Bike & Snow4you elsker vi freeride og mener, at de bedste skioplevelser får du back country. At færdes i bjergene kræver mange års træning og man skal altid have respekt for naturen. Sammen med lavinebipper, skovl og sonde kan en airbag være med til at forbedre dine chancer i tilfælde af en lavine. Der findes forskellige systemer af Airbags. Monobags og Twinbags, og de kan fyldes op på 2 måder - enten via en gaspatron eller via en blæser. Begge systemer fylder luft/gas ind på 3-5 sekunder, og gør at du ikke bliver begravet i lavinen. ABS har med deres Twinbag system bevis for at have reddet mange liv, men der er ikke noget, der taler for at de andre systemer ikke virker lige så godt, deres historik er bare ikke helt så lang. Hos Bike & Snow4you kan du vælge mellem forskellige typer af 'bags', og vi står 100% inden for de produkter, vi har valgt at føre. ​

 

Kend dit sikkerhedsudstyr
Når en lavine udløses, er du i en livstruende situation, og det er uanset om du har sikkerhedsudstyr på eller ej. Derfor er det bedste du kan gøre at undgå dem. Du skal derfor ikke tage større chancer end normalt. Som med alt andet udstyr er det vigtigt, at du sætter dig ind i, hvordan det virker, og hvordan det vedligeholdes, således at det virker, hvis du en dag får brug for det. 
 
På rejsen...
At rejse med fly og gaspatroner kan være vanskeligt, da en gaspatron går som farligt gods. Problemet er størst, hvis du rejser i Nordamerika, hvor det anbefales ikke at medbringe fyldte gaspatroner, men at leje eller fylde tomme flasker ved ankomst. I Europa kan du, ved at oplyse flyselskabet om din rygsæk, få lov til at medbringe den. Vær dog opmærksom på, at der er forskel på de forskellige flyselskabers håndtering - så spørg når du booker. Bike & Snow4you kan ikke genfylde gaspatroner, vi anbefaler at gøre dette på skisportsstedet. Det koster typisk 20-25 EUR.
Se vores udvalg af lavinerygsække her

Sneskovl

Når du bevæger dig back country med dine venner, er det essentielt, at kunne hjælpe hinanden i tilfælde af laviner. Det er samtidigt fedt med noget værktøj til at bygge en kicker eller lave en picnic plads med god udsigt. De forskellige sneskovle på markedet er meget forskellige i materiale, vægt og størrelse. Så find én, der passer til din rygsæk og dine behov. Hvis du skal bruge skovlen meget, kan det være en god ide med et langt håndtag. Hvis du skal bygge snehuler, er det en god ide med et krumt blad på skovlen samt at medbringe en sav. Man kan få skovle med indbygget sav (i skaftet), disse virker fint til mindre opgaver, som at grave en sneprofil. Nogle skovle kan desuden låses i 90 grader og bruges som en hakke, hvilket kan være smart, når der skal flyttes løs sne eller løsnes hård sne.

Se vores udvalg af sneskovle her

Lavinebipper

Hvis du er begyndt at stå off-piste, stiger risikoen for at løbe ind i en lavine. Hvis du bliver taget i en lavine, er tiden imod dig. Efter 45 minutter er 50% døde og efter 2 timer er kun 15% stadig i live. Da det tager lang tid at skaffe hjælp og finde dig, er det vigtigt at dine venner kan redde dig hurtigt. En lavinebipper kan bruges både som sender og modtager, hvilket giver mulighed for at finde hinanden i en krisesituation. Det kræver træning at blive god til at søge, og det er vigtigt at du træner dette hver sæson. Der findes mange forskellige lavinebippere, og her følger prisen antallet af funktioner. Hos Bike & Snow4you har vi flere modeller på lager, og rådgiver gerne om brugen af dem. Det er essentielt, at alle har både lavinebipper, skovl og sonde med, for at gøre søgningen så hurtig og effektiv som muligt. Desuden er det også en god ide, at have førstehjælpsudstyr med i rygsækken, for at kunne hjælpe i en nødsituation.

Se vores udvalg af lavinebippere her

Sonde

I tilfælde af en lavineulykke kan finsøgning med en sonde spare afgørende tid, og være med til at gøre grave arbejdet mere direkte. En sonde er en naturlig del af sikkerhedsudstyret, og kan desuden bruges til at vurdere sneforhold og dybder med. De bedste sonder har et quick-lock system, hvor du hurtigt kan folde sonden ud. Som med andet sikkerhedsudstyr har en sonde ikke nogen værdi, hvis du ikke træner brugen af udstyret. Hos Bike & Snow4you har vi flere startpakker med bipper, sonde og skovl. Kom ind i butikken og se udstyret, eller find det på webshoppen.   

Se vores udvalg af sonder her

Førstehjælpstaske 

I tilfælde af et uheld eller ulykke, er det vigtigt at kunne hjælpe. En lille taske med førstehjælpsudstyr er derfor på sin plads. Især hvis du har andre med på ski - som instruktør eller guide har du ansvaret for sikkerheden. De fleste små førstehjælpstasker indeholder plaster, forbinding, saks, tape, samt varmetæppe.
Se vores udvalg af førstehjælpsudstyr her

 


Trustpilot