• 1-2 hverdage
  • Fri fragt ved køb over 500 kr
  • 74 42 00 10

Skibrille Guide

Hvad er vigtigt, når du skal købe skibriller?

En google/skibrille består af to dele: rammen og linsen.

Rammen

Her skal du se på design, pasform og udsyn. De senere år er det blevet mere populært med større skibriller, hvilket giver færre blinde vinkler og et meget bedre udsyn. Det er også blevet populært med "frameless" googles, hvilket blot betyder at linsen dækker for en del af rammen. Når linsen bliver større og rammen skjult, er der større chancer for at din linse bliver skadet. Det er derfor vigtigt at passe bedre på dem.
Endnu en vigtig ting ved rammen, er hvor vandskeligt det er at skifte linsen. Der findes mange forskellige systemer og de forskellige mærker har forskellige løsninger.

Linsen

Det er for alvor her, der er forskel på de forskellige skibriller.
UV beskyttelse er central og dette har langt de fleste briller. Derudover bruger de fleste producenter en skala til at vurdere, hvor meget lys der kommer igennem - kategori 0-3.

Linse kategorier

0 = Klart glas til aften skiløb
1 = Overskyet, snevejr og tåge (gult / orange glas)
2 = Delvist overskyet, blandet vejr (mange forskellige farver glas)
3 = Sol (spejl eller mørkt glas)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Se vores udvalg af skibriller her

Anti-fog

For at undgå at brillerne dugger er det vigtigt, at der er god luftgennemstrømning, og der kan komme luft via huller på linsen eller ved at luften cirkulere gennem rammens skumgummi. 

Polarisering

Størstedelen af de polariserede linser, der findes i dag er skabt ved, at der er lagt en tynd film ovenpå den eksisterende linse. Denne film indeholder et filter, en såkaldt polarisering. Når der ovenpå en eksisterende linse lægges en film skabes optiske forstyrrelser. For at undgå dette skabes Oakley's polarisering ved at ligge dette filter ind i selve linsen. I processen hvor linsen bliver støbt, er filteret bundet sammen med linsematerialet på molekylært niveau. Polariseringen i en linse afhjælper problemet med genskin fra iskrystaller, våde overflader osv.

Iridium Coating (Oakley)

Udenpå selve linsen er der, på visse modeller, lagt en Iridium coating på. Denne belægning giver linsen en spejl-lignende overflade. Belægningen har forskellige farver, som f.eks. Blue Iridium, Gold Iridium, Fire Iridium osv.
Det vil sige at en linse med Iridium belægning er bygget op med en basislinse (f.eks. Bronze, Persimmon osv.) med en Iridium belægning udenpå.
Udover at Iridium belægningens æstetiske funktion, har belægningen også visse optiske fordele, såsom:

  • Nedsættelse af blændende lys og genskær fra f.eks. våde overflader, is mv.
  • Øget kontrastniveau, bedre mulighed for at se konturer i terrænet
  • Bedre farvegengivelse

 


Trustpilot