• 1-2 hverdage
 • Fri fragt ved køb over 500 kr
 • 74 42 00 10

Snowboard Guide

Hvilket snowboard skal jeg købe?

Der findes nemlig forskellige snowboards lavet efter, hvordan du bevæger dig rundt i terrænet. Profilen på snowboards er de sidste år blevet udviklet meget, og der er mange specialboards, der kan hjælpe dig til at blive en bedre rider. Hos Bike & Snow4you har vi ikke carvingboards og denne guide omhandler derfor ikke denne type boards.  

Længder

Længden på dit board afgøres primært af din vægt, hvis du er almindelig bygget er en grundregel at længden svarer til din skulderhøjde. Et board til parken skal være lidt kortere, mens et board til freeride skal være længere. De fleste producenter arbejder også med forskellige bredder på boardet alt efter, hvilken støvlestørrelse du har. Jo smallere board du har - des lettere er det at svinge. Jo bredere board du har - des mere løft får du i off-piste. Hvis du bruger en stor støvle størrelse, kan du afhængig af din stance blive nødt til at gå op i ”wide”.

Profiler

 • Camber - Et traditionel board, der virker godt til All Mountain og kickers. Giver de bedste sving på pisten og giver mere igen, når du spænder boardet op. Giver derfor meget ”pop” og er derfor meget vellidt i parken. 

 

 • Rocker - Er meget tilgivende, kan føles løs og er ikke så stabilt. Meget nemt at dreje med og føles lidt som et skateboard. Det kan mangle lidt grip i høj fart og egner sig godt til begyndere. Giver lidt mere løft i løs sne end et camber board.

 

 • Hybrid (Camber Rocker) - Det bedste fra de to verdener og denne type boards findes i en lang række varianter. Et board med hybrid camber er for mange en løsning, når du vil have et board, der kan bruges alle steder på bjerget.

 

 • Zero Camber - Et board med zero/flat camber giver et board med stabilitet og fin "pop", desuden har en zero/flat camber ikke tendens til at fange den forkerte kant. Sammenlignet med et almindeligt camber board giver en zero/flat camber også mere flow i løs sne og pudder.

 

 • 3D Camber - Her går camber eller rocker ikke kun en vej på langs af boardet, men også på tværs. Det har den effekt at den forkerte kant ikke fanger og sender dig på næsen. De forskellige producenter har forskellige udtryk for teknologien. F.eks. kalder Rome det for ”no-hang up” rocker. Det virker ganske godt og du mister ikke kantgreb, når du har brug for det. 

Form

 • Twin tip / True twin - Er fuldstændig ens i begge ender, dette betyder at boardet føles ens uanset om du står regular eller switch. True twin boards designet til freestyle i parken og har derfor et blødt flex i tip og tail.

 

 • Direktional - Hænger ofte sammen med All Mountain boards, hvilket sikrer mere stabilitet og mulighed for at flytte bindingerne længere bagud, hvilket giver mere løft i pudder, og du får lettere ved at svinge.

 

 • Swallowtail - Er designet til freeride, hvor ”hullet” i midten af tailen, får boardet til at stejle og derfor skaber mere løft i boardet. Det er et meget specielt board, der kun bruges til off-piste, heliboarding mm. Ofte fås denne type boards med taper, hvilket giver mindre grip i tip’en af boardet.

 

 • Splitboard - Er beregnet til at bruge som ski med skind på op eller ud i off-piste. Når du skal ned af bjerget, vendes bindingerne og boardet klikkes sammen, så har du et snowboard til nedkørslen. Splitboards er blevet meget populære og gør at du nu som boarder, igen kan følges med dine ski-venner ud back country, hvor pudderet ligger højt.

Type

 • Freeride - Carving på pisten, luft under boardet, søgen efter pudder dagen lang og på hele bjerget. Snowboards designet til freeride er direktional formet og gerne lidt stivere end andre typer boards for at sikre stabilitet i høj fart. 

 

 • Freestyle - Hop og rotationer, grabs, en tur på railet og en legetur på kanterne af pisten. Freestyle boards er kortere og gør det dermed lettere at rotere. Desuden er de ret bløde i enderne, hvilket er en fordel, når trickene skal landes.

 

 • All Mountain - Boardet som kan bruges alle steder, til pudder, pister og park. Typisk er et All Mountain board direktional med en højere tip til at give ekstra løft i løs sne. Denne type boards er løsningen for de fleste begyndere og øvede.

 

Se vores udvalg af snowboards her

Bindinger

 • Blødhed/hårdhed - At vælge bindinger handler om at skabe bedst mulig forbindelse mellem dig og boardet, derfor vil en stiv binding give bedre kontrol, men være mindre komfortabel. En blødere binding vil være mere tilgivende og mere behagelig. Til den aggressive rider med høj fart og belastning, anbefaler vi en hård binding, mens en freestyler eller begynder skal vælge en blødere binding. Pasformen mellem binding og støvle er vigtig.

 

 • Justering - Highback, vinkel på boardet, kantning, spænder og bindingens placering kan juteres på mange måder. Vi vejleder selvfølgelig om dette, men er i høj grad også en personlig ting. Derfor anbefaler vi hos Bike & Snow4you, at du prøver forskellige indstillinger på bindingerne, for at finde det bedste set up til dig.  

 

Se vores udvalg af snowboardbindinger her

Snowboardstøvler

Snowboard støvler (softboot) er dit vigtigste redskab og skal bare sidde godt. Heldigvis bliver der fra producenternes side lagt stor vægt på udvikling, og i dag findes der rigtig mange gode støvler. Som skistøvler består snowboardstøvler af en liner (inderstøvle) og en skal.

 

 • Skal (yderstøvle) - Det vigtigste for dig er hvilken stivhed støvlerne har (flex). Der findes ikke et fælles flex indeks som ved skistøvler, så de forskellige producenter har alle forskellige typer flex. Kom og prøv vores støvler i butikken, så finder vi et par, som passer netop til dig. En del producenter arbejder med støbt pløs, hvilket giver bedre støtte et sted som ellers kan være svagt i konstruktionen.

 

 • Inderstøvle - Her følger pris ofte muligheden for tilpasning, og med et større budget får du støvler, som kan varmes op og dermed tilpasses perfekt til din fod! Det er vigtigt, at du ikke køber støvlerne for store, da de vil tilpasse sig over tid. 

 

 • Sål - En god sål med støtte hele vejen rundt og under svangen giver mere præcis styring og forhindrer, at din fod kommer til at sove. God blodcirkulation sikrer, at du ikke fryser, derfor er det vigtigt at støvle og sål sidder godt og ikke er strammet for meget til.

 

 • Snørebånd - Er en vigtig faktor, når vi snakker softboots, det er nemlig i høj grad dem som bestemmer pasformen. Du kan få almindelige snørebånd, quick pull samt boasnørebånd. Boa (efter slangen) er en stålvejer, som strammer hele vejen rundt om støvlen ved at dreje på en knap. Quick pull og boa er meget nemt at bruge, da de kan strammes med én hånd, tilgengæld kan et almindeligt snørebånd tilpasses bedre. 

 

Se vores udvalg af snowboardstøvler her

 

Trustpilot